Райън Гигс се отказа от футбола

Райън Гигс се отказа от футбола | StandartNews.com

Манчестър. Райън Гигс е изиграл последния си мач за Манчестър Юнайтед и става асистент на новия мениджър Луис ван Гаал.

40-годишният, който направи дебюта си със сър Алекс Фъргюсън като резерва срещу Евертън на Олд Трафорд през март 1991, направи 963-тата и последна изява за Юнайтед като играещ мениджър, когато се появи срещу Хъл Сити преди две седмици.

Гигс е най-титулуваният играч в английския футбол със своите 34 трофея, сред които 13 титли във Висшата лига, четири от ФА къп и две в Шампионската лига. "Днес отварям нова страница с много смесени емоции – огромна гордост, тъга, но най-вече вълнение", каза Гигс.

"Моята мечта винаги е била да играя за Манчестър Юнайтед. Натъжавам се от мисълта, че повече няма да облека фланелката на тима като футболист. Имах късмета да изпълня своята мечта и играх с някои от най-добрите футболисти в света, работих под ръководството на невероятния мениджър сър Алекс Фъргюсън и, най-вече, играех за най-великите фенове в света", допълни Гигс.

Той призова привържениците на Юнайтед да подкрепят него, Ван Гаал и собствениците на клуба в опитите им да върнат "червените дяволи" на върха. "Правим всичко по силите си, за да бъдем отново там, където заслужаваме. Надявам се да сте с нас във всяка стъпка от пътя ни", заяви полузащитникът.

Вицепрезидентът на Юнайтед Ед Уудуърд представи с похвали новия асистент мениджър на клуба. "Райън Гигс беше един от най-великите футболисти в историята на клуба. Неговите постижения в английския футбол едва ли някога ще бъдат изравнени", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай