Радостин Василев с разкрития за федерациите, отнема лицензи

Министърът на младежта и спорта изнесе данни за това какво финансиране получават българските спортни федерации

Радостин Василев с разкрития за федерациите, отнема лицензи | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изнесе данни за това какво финансиране получават българските спортни федерации. Той подчерта, че общата удовлетвореност от това е 74% и че 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година.

Ето какво написа Министър Василев във Фейсбук:

Във връзка с деня на спорта в България искам да ви споделя нещо много любопитно. Това са средствата, които ММС към момента е предоставило на спортните федерации.

1. По Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи постижения (РСВП).

Ключови факти:

- Всички средства за възнаграждения на спортисти и треньори са финансирани на 100%, спрямо максимално допустимите по програмата и определени по експертна оценка.

- Общата удовлетвореност от финансирането на федерациите спрямо исканите и допустими средства по програмата е 74%.

- Над 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година.

2. Програма за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България

- Към момента (17.05.2022 г.) са одобрени за финансиране 20 домакинства, като експертната комисия продължава своята дейност по разглеждането на проектни предложения. Сумите предоставени на федерациите за домакинства ще се завишат.

СИЛАТА Е В ИСТИНАТА!

Министърът на Младежта и спорта обяви още, че утре ще подпише заповед за отнемането лиценза на федерация, без да я назове. В следващите дни ще бъдат обявени имената на още федерации, които ще останат без лицензи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай