Пророкът Тили позна волейболния кошмар

Пророкът Тили позна волейболния кошмар | StandartNews.com

Жеков опериран успешно, ще играе в Берлин

Треньорът на Франция Лоран Тили преди няколко дни хвърли бомбата, че "петлите" ще бъдат в група с България, Русия и Финландия на олимпийската европейска квалификация в Берлин.

И се оказа прав. "Знаех още преди финала в София какво ще стане", обяви той при завръщането на европейските шампиони в Париж. От федерацията на Стария континент се направиха на ударени, че всичко ще стане ясно в петък на жребия. Фортуна обаче явно играе по свирката на Тили и стана неговото. В другата група ще бъдат домакините от Германия, Полша Сърбия и Белгия. По-рано пък нашите обявиха, че ние ще бъдем на мястото на комшиите. Квалификацията ще се проведе от 5 до 10 януари и победителят печели директна промоция за олимпиадата догодина в Рио. Вторият и третият пък печелят квоти за следващата пресявка.

До момента само четири тима са сигурни за игрите - Бразилия, САЩ, Италия и Аржентина.

Междувременно Андрей Жеков бе опериран успешно вчера сутринта в Мюнхен. Интервенцията бе извършена от германските специалисти проф. Мартинек и д-р Шил. Във видеоконферентна връзка пък д-р Иван Василев дирижираше нещата. "Операцията мина много добре, изчистено е всичко от крака и очаквам Андрей бързо да се възстанови. Добре, че това се осъществи възможно най-бързо, тъй като лошото образование бе достигнало на само милиметър от артерията", поясни известният ни спортен травматолог д-р Василев. Ако възстановяването на Жеков въври по план, той ще бъде на крака за двубоите в Берлин.
Страницата подготви Сава Чорбаджиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай