Продължава записването за "Ювентус" джуниър камп

Продължава записването за "Ювентус" джуниър камп   | StandartNews.com

Поради големия интерес към първия по рода си в България "Ювентус" джуниър камп записването за него продължава до 31 август. За първи път България ще бъде домакин на Ювентус джуниър камп. Българските деца ще имат възможност да изживеят поредно незабравимо футболно преживяване, след като вече това лято такива кампове направиха Милан и Барселона. Най-добрите трима родни таланти от кампа на Юве в София пък ще участват във финален турнир в Торино догодина.

Кампът ще се проведе в комплекс "Царско село" от 5 до 9 септември. В тренировките може да се включат момчета и момичета на възраст от 5 до 17 години, а заниманията ще се водят от елитни треньори. Част от специалистите ще пристигнат специално от академията на Юве, но ще има екип и от български наставници. Сред участниците от италианска страна е водещия специалист Анжело Синапо, който е водил кампове от Австралия до Колумбия.

Лице на кампа за България ще е футболист номер едно на страната за 1999 година Александър Александров-Кривия, който през същата година бе на крачка от трансфер в гранда от Италия.

Тренировките ще бъдат по две на ден, като е планирано да се провеждат изцяло по методика от школата на Ювентус, създадена преди няколко години специално за подобни събития. На пресконференцията присъстваха шефът на фен-клуб Ювентус България, както и представителите на детската футболна школа "Комета".

"Идеята е да се предаде футболната култура на Ювентус, който се слави като най-голям и най-популярен на Апенините. В кампа децата ще бъдат запознати с техниката, с тънкостите от тактиката на футболната игра, ще получат съвет как да спазват правилен хранителен режим, а също така ще бъде отделено време и за укрепване на психиката.

За треньорите ще бъде от изключително значение поведението на младите футболисти извън терена. В кампа могат да се запишат всички желаещи, независимо дали играят или не организиран футбол. Записването може да стане и по интернет", сподели Ивайло Рачев, който представлява Старата госпожа у нас.

Първият участник вече е ясен. Става въпрос за сина на Александър Александров - Алекс, който тренира футбол в Пловдив, но е голям фен на Ювенутс и най-вече на Пол Погба. "Алекс е първият записан", сподели с усмивка Кривия.

Таксата за участие е на стойност 600 лева без нощувки, а пълен пансион с пет нощувки е общо 800 лева.

Всеки участник получава след заплащането на таксата, независимо дали е със спане, или не, следното: два броя фланелки на Ювентус в негов размер, два чифта гащета на клуба, два чифта калци, раница на Ювентус за екипировката, допълнително потник и оригинална футболна топка на "бианконерите", както и всеки ден гарантиран обяд между тренировките.

Както е известно, миналата година за кампа на Милан в София дойде Франко Барези. "Сега очакваме да дойде една от най-големите легенди на Ювентус през септември. Освен това очакваме около 150 деца да се запишат, като най-малко 3-4 италиански специалисти, ще бъдат на кампа, но при по-голям интерес, ще бъдат изпратени и повече от Ювентус", коментираха организаторите.

"Много сме радостни от доверието на италианските ни партньори и шанса да организираме такъв лагер в София. Знаем, че в България има страшно много фенове на Юве и дори обмисляме да им поднесем още една приятна изненада с едно интересно име, което да зарадва българските "бианконери" и децата на "Ювентус джуниър камп". Но все още ще запазим плановете в тайна и обещаваме да ви ги споделим, когато им дойде времето", обяви от името на организаторите председателят на българския фенклуб на Ювентус Благой Симеонов.

"Името на Ювентус говори достатъчно, аз самият смятам, че точно това е начинът "да събудим" българския футбол от будната му кома. Такава възможност не е за изпускане и изключително много се радвам, че всяко българско дете може да стане част от Ювентус джуниър камп", сподели Александров.

В края на събитието заедно с останалите организатори символично подписа оригинална топка adidas в цветовете на Ювентус и я подари на първото дете, записано за кампа. Щастливецът се казва Мартин Петров и е един от петимата младежи от столичното Средно специално училище за деца с увреден слух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай