Представиха книгата 90 години БФСки

Представиха книгата 90 години БФСки | StandartNews.com

София. Днес в Музея на спорта на ст. "Васил Левски" бе представена книгата "90 години Българска федерация по ски".

"Тази втора книга за историята на българските ски, направена от такива капацитети като Асен Минчев, Симеон Калчев, Любомир Врингов, Димитър Петров и Пепа Мицева, наистина показва как през годините се е развил ски спорта в България", заяви по време на церемонията председателя на БФСки Цеко Минев.

"Тази книга е нещо изключително ценно и ни помага да помним историята си, защото всички ние сме запленени от тази магия на белите спортове и ги чувстваме със сърцата си. Искам да сваля шапка и да направя дълбок поклон пред всички вас, които с поколения сте дали своя принос за развитието на ски спорта в България. На настоящето ръководство на федерацията не ни остава нищо друго освен да ви благодарим и да продължим с цялото си сърце и душа да обичаме белите спортове, защото без това няма как да вървим напред. Благодаря ви, че помогнахте да си направим историята по-близка до нас, а да сме живи и здрави на 100-годишнината ще направим нещо велико".

Представянето на книгата бе уважено от много от най-големите имена в историята на българските ски. Лично председателят на БФСки Цеко Минев подари луксозното издание на книгата на Георги Димитров, Димитър Петров, Стефан Митков, Коце Коцов, Петър Дичев, Димитър Гребенчарски, Михо Попангелов, Георги Варошкин, Емилия Ангелов, Красимира Брънзолова, Тодор Машов, Любомир Санкийски, Георги Кочов и др. На тържеството присъстваха и зам.председателя на БФСКи Георги Бобев, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, генералния секретар на БФСки Пепа Мицева и много спортни журналисти отразяващи през годините белите спортове. Доайенът на българската спортна журналистика Асен Минчев представи книгата и припомни много от най-запомнящите се моменти от историята на българските ски.

Всички гости получиха като подарък книгата 90 години Българска федерация по ски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай