Пранджева с 2 титли от "Григор Христов-Гришата"

Пранджева с 2 титли от "Григор Христов-Гришата" | StandartNews.com

Сребърната ни медалистка на троен скок от световното първенство през 1995-а Ива Пранджева (15.18 м) взе две титли от проведения днес първи мемориал в памет на големия журналист и приятел на леката атлетика - Григор Христов. Участие в състезанието взеха много спортни журналисти и приятели на Гришата.

Ива Пранджева подходи съвсем сериозно, както го е правела винаги, и спечели спринта на 100 м с доста „стряскащ" резултат дори за професионалните спринтьорки. Ива, в компанията на Цветелина Кирилова, Яна Касова, се изстреля още от блокчето и финишира за 12.46 сек.

Втората си победа Пранджева взе на гюле, където се срещнаха „челно" с олимпийската шампионка Тереза Маринова. Ива обаче нямаше конкуренция и с 8.35 м взе втората си титла. Тереза също тласкаше сериозно и със 7.90 остана втора. Трета се нареди бронзовата медалистка на 100 м/пр. от ЕП 2002 Яна Касова със 7.41. Всички получиха съвети за гюлето от първата ни олимпийска шампионка Иванка Христова.

Бившият сексимвол на родната атлетика Цветелина Кирилова пък взе среброто на 100 м, но на 800 м нямаше равна и с 2:40 мин. остави другите далеч зад себе си.

При мъжете нямаше такава хегемония на един състезател, но затова пък бе доста интересно. На 100 м най-бърз бе Милен Цветанов с 11.82. Той бе притеснен само от Ангел Караньотов (11.95), които единствени бягаха под 12 сек.
На 800 м голям тактик се показа журналистът от БНТ 2 Илия Илиев, който изчака конкурентите му Димитър Тасев и Ангел Караньотов да се уморят и с мощна атака в на последната права взе победата с 2:26.0 мин. На гюле при мъжете победи Румен Рангелов с 11,69 м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай