Попето с нов треньор в Спартак (Москва)

Олег Кононов поема тима от руската столица

Попето с нов треньор в Спартак (Москва) | StandartNews.com

Капитанът на националния тим по футбол Ивелин Попов от днес има нов треньор в клубния си отбор Спартак (Москва). Начело на тима от руската столица застава 52-годишния Олег Кононов. Контрактът на специалиста от Беларус е до края на сезона с опция за продължаването му. Досега Кононов водеше Арсенал (Тула).

През октомври Спартак се раздели с италианския специалист Масимо Карера.

Карера пое „червено-белите“ от руската столица през 2016 година и под негово ръководство тимът спечели шампионската титла през сезон 2016/17. През миналия шампионат Спартак завърши на трето място. Към момента московчани са седми в класирането с 18 точки след 11 кръга.
Временно начело на отбора бе испанецът Раул Рианчо, който е част от треньорския щаб на Спартак от тази година. Преди това той работи за националния тим на Украйна и Динамо (Киев). Варианти за треньор на Спартак бяха още ационалният селекционер на Русия Станислав Черчесов, мениджърът на Селтик Брендър Роджърс, руските специалисти Леонид Слуцки (в момента начело на Витес) и Курбан Бердиев (треньор на Рубин), както и португалецът Леонардо Жардим, който преди седмица беше уволнен от Монако.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай