Поляк разплака "Реал" в Дортмунд

Поляк разплака "Реал" в Дортмунд | StandartNews.com

Дортмунд. "Борусия" Дортмунд разби "Реал" Мадрид с 4:1 пред пълните трибуни на "Сигнал Идуна Парк" в първия полуфинален двубой между двата тима от Шампионската лига. Четирите попадения за домакините бяха дело на поляка Робърт Левандовски. Единственият гол за гостите реализира Кристиано Роналдо. Реваншът е в Испания е на 30-и май.

Така, след краха на "Барселона" в Германия снощи и загубата с 0:4 от "Байерн", "Уембли" е много близо до немски финал, в чест на 150-годишнината на Футболната Асоциация на Англия.

Една промяна бе направил Жозе Моуриньо в титулярния състав, който обяви във вторник – Лука Модрич стартира двубоя, на мястото на Анхел Ди Мария, който пристигна в сряда в Германия.

Марио Гьотце, който от лятото ще облече екипа на "Байерн", пък бе титуляр за "Борусия". Капитанът на домакините Себастиан Кел го нямаше, а в средата на терена оперираха Свен Бендер и Гюндоган.

Първото сериозно положение в мача дойде в 7-ата минута, когато Марко Ройс проби през центъра на отбраната, но ударът му по тревата не намери целта, при добавката пък Робърт Левандовски бе блокиран.

Голът все пак падна в 8-ата минута. Левандовски надигра Пепе в наказателното поле и засече центрирането на Марио Гьотце отблизо за 1:0.

За "Реал", Кристиано Роналдо отправи силен удар от пряк свободен удар в 24-ата минута, но топката отиде право в тялото на Роман Вайденфелер.

Гостите изравниха за 1:1 в 43-ата минута след страхотна контра и много сериозна грешка на Матс Хумелс. Футболистът на домакините загуби леко топката в своето поле, тя му бе открадната от Гонсало Игуаин, който пусна към Роналдо, а португалецът отблизо вкара.

Малко преди попадението, домакините имаха претенции за дузпа, когато Марко Ройс падна в наказателното поле след съприкосновение с Рафаел Варан. Дузпа обаче не бе дадена.

"Борусия" излезе отново напред в резултата в 50-ата минута, когато Левандовски бе изведен от Марко Ройс зад гърба на отбраната на "Реал" и отблизо реализира за 2:1.

Отново полякът бе точен в 55-ата минута. Шмерцер го намери около точката на дузпата, където Левандовски със страхотен удар вкара за 3:1.

Гюндоган бе изключително близо до това да увеличи преднината на домакините в 62-ата минута. След като се подигра със защитата на Реал, той стреля, но с върха на пръстите Диего Лопес изби в корнер.

Дортмунд получи правото да изпълни дузпа в 67-ата минута. Чаби Алонсо бутна Марко Ройс в наказателното поле, а холандският рефер не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Левандовски от бялата точка бе безапелационен и реализира за 4:1.

Марко Ройс вкара топката в мрежата на Диего Лопес в 78-ата минута, но след сигнал за засада. На повторението обаче се видя, че той се е намирал на една линия с бранителите на гостите. Попадението не бе зачетено, а немският национал получи жълт картон. Малко след това Левандовски отправи страховит изстрел, който обаче бе спасен от вратаря на "Реал".

До края на срещата гостите имаха няколко шанса да намалят резултата, но не успяха и задачата им след седмица в Мадрид е изключително трудна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай