"Байерн" разпиля "Барса", но с два спорни гола

"Байерн" разпиля "Барса", но с два спорни гола | StandartNews.com

Мюнхен. "Байерн" размаза с 4:0 "Барселона" пред 68 хиляди зрители на "Алианц Арена" в първия полуфинален двубой от Шампионската лига. Домакините доминираха напълно срещата, но останаха сериозни съмнения за редовността на две от попаденията в Мюнхен. Реваншът между двата тима е след седмица в Испания.

Точни за германците бяха Томас Мюлер (25', 82'), Марио Гомес (73') и Ариен Робен (73').

За "Барселона" малко преди началото на двубоя Лионел Меси получи разрешение да вземе участие в него и започна като титуляр. Аржентинецът обаче записа слаб мач и показа, че не е напълно възстановен от контузията си. Заедно с него атаката на гостите поведоха Педро Родригес и Алексис Санчес. В сърцето на отбраната пък стартираха Марк Бартра и Жерар Пике.

Юп Хайнкес избра в нападение да започне с Марио Гомес, вместо с Клаудио Писаро. Бастиан Швайнщайгер се завърна в титулярния състав на домакините. Джером Боатенг замени Даниел Ван Буйтен.

Срещата започна с бързо положение за "Байерн", но изстрелът на Ариен Робен бе право в тялото на Виктор Валдес. Минути по-късно Пике стреля с глава, но топката отиде в аут. Немците натиснаха около 15-а минута, когато отправиха няколко последователни удара, а изстрелът на Филип Лам срещна ръката на Пике. Сигнал за дузпа на Виктор Касай обаче не последва.

"Байерн" все пак поведе в 25-а минута, последва разбъркване в наказателното поне гостите, Робен центрира, Данте с глава отклони, а Томас Мюлер вкара отблизо за 1:0.

Малко след попадението, "Барса" бе близо до изравняването, но Данте отклони преди Меси да засече. Домакините пък имаха нова претенция за дузпа в 32-а минута, когато топката срещна ръката на Санчес в наказателното поле. Чилиецът обаче бе твърде близо до Данте, който отклони топката.

Второто полувреме започна вихрено за домакините. В 49-та минута Марио Гомес засече отблизо за 2:0. Немският нападател обаче се намираше в положение на засада, която не бе свирена от главния рефер. Малко преди попадението пък Байерн имаше още една претенция за дузпа за игра с ръка в наказателното поле на играч на "Барса".

След гола домакините продължиха да натискат, а Рибери стреля покрай гредата от близо. След това и Робен стреля с глава след центриране на Швайнщайгер, но отново в аут.

Робен вкара за 3:0 в 73-а минута, но отново попадението не бе редовно. Холандецът пое топката малко пред наказателното поле, навлезе, Мюлер блокира непозволено Жорди Алба, който не можа да стигне до Робен, а крилото се разписа от близо.

След поредна хубава контра "Байерн" поведе с 4:0. Рибери и Алба комбинираха по лявото крило, последният центрира, ниско по тревата, а Мюлер засече отблизо.

В сряда е другият полуфинал между "Борусия" Дортмунд и "Реал" Мадрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай