Подписват тв правата за шампионата

Подписват тв правата за шампионата | StandartNews.com

София. Договорът за телевизионните права на футболното първенство трябва да бъде подписан утре. За това се договориха вчера президентът на БФС Борислав Михайлов, шефката на БНТ Вяра Анкова, шефа на ПФЛ Стефан Капралов и зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Срещата им в централата на футболния съюз продължи 40 минути. На нея обаче не дойде Валентин Михов, който е страна по последния договор.

След сбирката мениджърът на ПФЛ Атанас Караиванов обяви, че сигурното от срещата е, че дербито ЦСКА – Левски ще се излъчва пряко по телевизията. „Окончателен отговор за ТВ правата ще има утре, каза Караивнов. БФС, ПФЛ и клубовете са благодарни на намесата на държавата.

Зам.-министър Горанов гарантира плащането на парите за миналата година. Боби Михайлов заяви пълната готовност на БФС като носител на правата да разреши и да подпише нов договор за новото първенство и да пусне мача ЦСКА – Левски, който хората чакат с голям интерес. Според него остава само да се изчистят юридическите пречки по новия договор. По информация на агенция Стандарт Нюз вечното дерби ще се излъчи пряко по БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай