Подозират рекет в ЦСКА срещу Томов

Подозират рекет в ЦСКА срещу Томов | StandartNews.com

В ЦСКА заподозряха вътрешен рекет срещу ръководството и в частност срещу Александър Томов. За пореден път в седмицата, в която трябва да бъдат платени заплати, се появиха информации за финансов бунт при "червените". Към момента играчите нямат основания да претендират за забавени суми. Дължат им се декемврийските заплати, но срокът изтича на 25 януари, неделя. Ревовете към медиите имат една цел - да притиснат максимално главния акционер, който, не е тайна, се справя трудно с издръжката и често закъснява. Според наш източник обаче Томов отдавна е разкрил номера. Нещо повече, още в ранната есен той побеснял от поредната заплаха и наредил на Стойчо Младенов да изгони още през декември двама от организаторите. Треньорът обаче го ударил на молби и увещаване как това може да разбие съблекалнята насред победната серия.

"С едно или две изключения никой в България не взима парите навреме. Някои хора трябва да се засрамят. Служителите и треньорите в ЦСКА, които получават смешни заплати в сравнение с първия отбор, чакат по няколко месеца", сподели още източникът на "Стандарт". Разбира се, в ръководството отчитат и своята вина, тъй като дават по 10-15 хиляди лева заплати на играчи, които нямат реално никаква цена. Някои от тях пробваха да си намерят нови клубове, но никой не се нави да им дава дори и половината от договореното в ЦСКА.

Спестиха от Черни бели 30 000 евро

ЦСКА успя да спаси 30 000 евро от поредното дело, заведено от бивш футболист. Вратарят Томаш Черни поиска 70 000 евро неустойка след освобождаването си от клуба. СГС постанови, че претенциите за част от тях са неоснователни. По-конкретно става въпрос за 30 875 евро, спестени на "червените". Решението обаче може да бъде обжалвано, така че ЦСКА вероятно ще поиска пълно отпадане на сумата. Заради Черни висеше лицензът на клуба миналата пролет, тогава посредственият вратар получи спешно 85 000 лв.

Полицията арестува 19 хулигани

рано тази сутрин. Те са привърженици на столичните ЦСКА и "Левски", сред тях има и жена. Деветима от тях са участвали в сбиванията на баскетболната среща между "сините" и "Партизан". До снощи един мъж е осъден на 10 денонощия задържане в поделенията на МВР, а спрямо други седем и жената са наложени парични глоби и "забрана за посещение на спортни мероприятия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай