Петев: Тези победи ни дават самочувствие

Петев: Тези победи ни дават самочувствие | StandartNews.com

Треньорът на България Ивайло Петев остана доволен от представянето на тима си в мача с Македония. Нашите победиха с 2:0 в Скопие, а Петев заяви, че вече е по-голям оптимист за предстоящите световни квалификации.

"Доволен съм днес от момчетата, особено през втората част. През първата част бяхме малко уморени от пътуванията. През втората част имахме повече положения и вкарахме два гола. Втори мач без допуснат гол. Футболът е игра на голове. Остава резултата", заяви Петев след мача.

"Мисля, че всички, които взеха участие в мача, бяха концентрирани и изпълниха задачите. И в двата мача бяхме доста концентрирани. Аз съм радостен, че успяхме да загърбим мача, който е минал. Тези победи ще ни дадат самочувствие и повече увереност - на нас и на всички българи", добави Петев, цитиран от БНР.

Авторът на първия гол в Скопие Димитър Рангелов пък заяви:  "Продължавам да давам всичко от себе си на отбора - и в клуба, и в националния. Националният отбор е нещо много специално и се радвам, че спечелихме два трудни мача.Македония бе труден съперник - доста груб, а и теренът не позволяваше да се играе. Хубаво е, че играхме доста компактно". Рангелов припомни, че след този мач вече имаме две победи навън, което не се е случвало от доста време. "Надявам се сега всички да бъдем по-позитивни и да играем добре в квалификационните мачове", каза още той.

Ивелин Попов пък призна, че асистенцията за гола на Димитър Рангелов е случайност. "Не стояхме много добре през първото полувреме. През второто полувреме дигнахме оборотите в атака и нещата се получиха. Вкарахме два гола. Радващо е, че победихме в две контролни срещи. Зарадвахме феновете. Хубаво е, че вече в два-три мача се налага един състав. Има време до квалификациите", каза Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай