Парите от тото отиват за култура

Парите от тото отиват за култура | StandartNews.com

Избират между петима за треньор на младежите

Боби Михайлов останал шокиран, след като научил, че Министерството на културата получава финансиране от печалбата от букмейкърите, които организират игри на територията на страната. И всичко това е уредено като нормативна база. За сметка на това българският футбол не получава от над 30 години стотинка от държавата. Опитите на БФС да създаде контакт с Народното събрание засега удрят на камък.

"Аз не искам евентуалните приходи от спортните залагания да идват в касата на БФС. Нямаме нищо против да има орган, който да разпределя такива средства, но само и единствено за футбол", каза Боби.

Той заяви, че националите имали оферти за контроли с Перу и с Колумбия, като финансовите параметри били отлични. Отказали ги заради почивката на футболистите, които трябвало да бият път до Южна Америка до 3 юни.

"А" ще започне с 12 тима, както беше казано още преди година, потвърди вчера шефът на БФС. Разбира се, ако всички вземат лиценз. "Б" групата отново ще има 16 участника.

Решението ще бъде взето до 31 май и ще бъде обявено след Изпълкома на БФС на 3 юни. Създава се група до 21 години. Името на новия младежки селекционер също ще бъде обсъждано на Изпълкома на 3 юни, като спряганите към момента са Антон Велков, Тони Здравков, Петър Михтарски, Георги Донков и Александър Димитров. Последният е треньор на юношите до 19 години, които се класираха за европейските финали товя лято. Името на селекционера ще стане известно по-късно, и най-вероятно няма да бъде избран наставник на 3 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай