П. Ганев: Феновете не могат да издържат "Левски"

Привържениците ще искат пълна отчетност, разкри икономистът

П. Ганев: Феновете не могат да издържат "Левски" | StandartNews.com

Икономистът Петър Ганев, който се очаква да влезе в Надзорния съвет на ПФК "Левски" след Общото събрание на акционерите на 17 юли, сподели пред БНТ личното си мнение по създалата се тежка финансова ситуация в "синия" клуб. В следващите месеци той трябва да работи заедно с Наско Сираков и Константин Папазаов.

Според Ганев "Левски" тръгва по път на отърсване от политическа зависимост. Той също така бе категоричен, че феновете, поне на този етап, няма как да поемат изцяло управлението и финансирането на клуба.

"Моето лично впечатление от срещата с Наско Сираков и Тити Папазов е, че може би за първи път си говорихме с хора, на главата на които е отговорността за бъдещето на "Левски". Това е един път на отърсване от политическата зависимост".

Ганев увери, че феновете на "Левски" ще изискват пълна отчетност за дейността на клуба:

"Управителният съвет дава всеки три месеца отчет, който не е пожелание. Този отчет отива в Надзорния съвет. В него ясно са посочени колко са задълженията на клуба. Освен това там има и големи решения, свързани с клуба - дали за голям трансфер, за голям заем".

"Към момента "Левски" се издържа изцяло от привържениците, няма в момента пари, които влизат по рекламни договори. Трудно осъществимо е поне към момента цялата собственост да е в привържениците. Най-малко ми се струва, че не сме и съвсем готови. Този вариант с Наско Сираков се оказа положителен изход от ситуацията", коментира Петър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай