Оздравявали ЦСКА със седалки на "Армията"

Оздравявали ЦСКА със седалки на "Армията"  | StandartNews.com

Пропаднала идеята за прекръстване на "Литекс"

"Оздравяването е е най-добрият вариант за ЦСКА", категорична бе заяви синдик Дора Милева след днешната среща между БФС и част от клубовете от "Б" и "В" група. "Срещата мина много добре. ЦСКА в "А" група звучи по-реално, отколкото в "Б". Други варианти освен оздравяване няма да коментирам", каза още Милева, която остана около два часа в залата на хотел "Експо". До не бе Милко Георгиев, която обяви, че бил избран от ръководството за представлява "армейците" вместо новият директор Николай Паслар. Георгиев отсече, че сегашното дружество няма как да стане част от проекта за Висша или Супер лига. Той хвърли бомбата, че в Борисовата градина и в момента вървяло оздравяване. "Инвестира се в базата, а това не е правено от 20 години", отсече Милко.

"Конкретни отговори как ЦСКА може да се завърне в елита няма. За момента участието на ЦСКА в елита е в задънена улица, тъй като нищо не зависи от собствениците или БФС. Просто дружеството не може да покрие изискванията за лицензиране. БФС каза, че е възможно удължаване на всякакви срокове, включително и за лиценза, но трябва и другите клубове да са съгласни", заяви Георгиев. Според него всеки разговор за оздравителен план към този момент е напълно само в областта на вероятностите, докато съдът не се произнесе за дълговете на "червените". "Вариант за сливане с "Литекс" вече няма!", категоричен бе още Милко Георгиев. Пред ЦСКА обаче стои и друг проблем. "Армейците" имат забрана за картотекиране на нови футболисти за следващите два трансферни периода. От БФС обаче са готови да им съдействат пред ФИФА, ако се стигне до спасителен план. "Това също е в сферата на хипотезите, които в момента няма смисъл да коментираме", каза още Георгиев.

"Миньор" оттегли жалбата

си срещу ЦСКА заради неизплатени пари за щети на стадиона в Перник, нанесени от фенове на "червените". Това се случи в края на миналата година. Община Перник възстанови увредените съоръжения и поиска парите си, които са малко над 1800 лв. Постигната е договореност с ЦСКА за скорошно изплащане на задължението, каза изпълнителният директор на футболния клуб Светлозар Райков. Междувременно помощник-треньорите на "Миньор" Петър Анестиев и Тони Евтимов ще водят отбора до края на сезона. По думите на Райко УС ще мисли за нов треньор в края на месеца. След като в понеделник досегашният наставник на "жълто-черните" Йордан Самоковлийски подаде оставка.

Фенове луднаха по тениски на Камата

Във фен магазина на ЦСКА от днес се продават новите екипи за юбилейния мач на Христо Стоичков, който е на 20 май. Още щом научиха, стотици фенове се втурнаха да купуват тениските. Еуфория в Хасково предизвикаха и специални шалчета. Те са с емблемата на ЦСКА от едната страна, а от другата на "Барселона".

На "Армията" бяха пуснати и специалните тениските, които са подготвени за финала на купата на България. На фланелките ще пише "Единен Сектор Г".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай