Отиваме към 2 мача и 100 000 евро глоба

Според медиите на Острова няма да се стигне до изхвърляне на България от квалификациите

Отиваме към 2 мача и 100 000 евро глоба | StandartNews.com

Ясно е каква се очаква да бъде санкцията за българския национален отбор заради расисткия скандал от мача с Англия в евроквалификациите. Медиите на Острова се позоваха на информация от правилника на УЕФА, както и на вътрешна информация от Централата, за да стигнат до заключенията си. 

Обвиненията към България са четири, като най-тежкото е за нарушаване на правилата за "дискриминационно отношение към играчите". За другите три - хвърляне на предмети, прекъсване на националния химн на противника и повторения на видеостена, очакванията са за допълнителни глоби, но едва ли общият им размер ще надхвърли 100 хил. евро. Почти сигурно ще бъдем наказани и да играем два мача без публика.

Англичаните също ще бъдат разследвани - по две точки: прекъсването на националния химн и недостатъчен брой пътуващи стюарди.

Все още не е ясно кога ще бъдат обявени наказанията на България. Но абсолютният краен срок е до началото на последния цикъл от евроквалификациите в средата на ноември. По-скоро обаче размерът на санкциите ще е ясен доста преди това. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай