Отборите във Формула 1 се разбраха с ФИА

Стартове ще има поне до 2025

Отборите във Формула 1 се разбраха с ФИА | StandartNews.com

Стартове във Формула 1 със сигурност ще има поне до 2025 г. Това стана ясно след като всичките 10 отбора в шампионата подписафа споразумението с ФИА. Последни подписи сложиха от Ферари, Макларън и Уилямс. Срокът на споразумението е до 2025г

"Конкорд" има за цел да уреди взаимоотношенията между екипите, администриращата спортна организация и собственика на търговските права.

В официалното съобщение се оповестява, че новото споразумение има за цел да осигури успешно и дългосрочно бъдеще за Формула 1, което е свързано с големи промени през 2022 година, с влизането в сила на новите правила.

Очакванията са те да намалят финансовите разлики между отборите, което да се отрази в по-оспорвани надпревари, защото именно те са ключът към привличането на още повече зрители.

Ето и какво сподели главният изпълнителен директор на спорта Чейс Кери:

"По-рано тази година обявихме, че заради пандемията се нуждаем от малко повече време, за да договорим новия "Конкорд" и съм доволен, че го сторихме още през месец август. Всички фенове искат да гледат вълнуващи надпревари, ситуации гума до гума и всеки тим да може да се бори за място на подиума. С новото споразумение това ще стане факт като амбициите ни са да създадем среда, в която няма да има сериозни разлики в бюджетите на отборите и това може да съкрати разликите в колоната".

Президентът на ФИА и бивш шеф на отбора на Ферари Жан Тод също говори по темата.

"За 70-годишната си история Формула 1 разработила със забележително темпо всякакви иновации, извеждайки безопасността, технологията и състезанията на най-високо ниво. Днес поставяме началото на още една вълнуваща глава от тази история. Гордея се как в тези трудни времена всички работиха за интереса на спорта и феновете, за да може в бъдеще да наблюдаваме все по-честни и вълнуващи състезания". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай