Освободиха феновете на Левски в Братислава

Полицията пусна 45 запалянковци на "сините"

Освободиха феновете на Левски в Братислава | StandartNews.com

Арестуваните фенове на Левски в Братислава вече са освободени. Това съобщи Степан Хиндлиян, председател на НКП на Левски. Според него в ареста са били 45 български запалянковци. Снощи в Братислава те са били нападнати от фенове на Краковия и Аякс. По-късно полицията е установила, че феновете на Левски са били нападнати и поради тази причина са били освободени. Така довечера всички фенове на "сините" ще могат да гледат наживо гостуването на словашкия Ружомберок от I кръг на квалификациите за Лига Европа.

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира специално за "Хоризонт" на БНР инцидента с феновете на Левски, сбили се със запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия в центъра на Братислава в сряда вечерта.

"Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани като свидетели. Казвам "имало", защото към този момент около 30 от тях вече са освободени. Някои от тях са с леки наранявания. Останалите 15 се очаква до час също да бъдат освободени. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове."

"Това, което искам да уточня е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци.Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме пълно съдействие, посолството е до тях", заяви посланик Чобанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай