Оставили Марадона 12 часа без грижи

Юристът му иска пълно разследване на медиците, които трябвало да се грижат за звездата

Оставили Марадона 12 часа без грижи | StandartNews.com

Прокуратурата в Буенос Айрес да разследва медицинските лица, които са били ангажирани да се грижат за Диего Марадона. Това настоя неговият юрист. Бившият футболист издъхна вчера в дома си край Буенос Айрес. Според Матиас Морла обаче Дон Диего е бил оставен без грижи в продължение на 12 часа.

“Недопустимо е, че моят приятел е бил оставен без медицински надзор в продължение на 12 часа - написа адвокатът в социалните мрежи, след като посети поклонението на легендата. - След това пък на линейката е било необходимо повече от половин час, за да стигне до него. Това е криминална идиотия. Това са факти, заради които ще настоявам да се проведе разследване. Както Диего ми казваше - “Ти си моят войник, действай без никаква милост”.

В 11:30 часа преди обед са пристигнали личният лекар на Диего - Леополдо Луке, и неговият психолог. Двамата са влезли в стаята, където футболната легенда изглеждал заспал. Заедно с племенника и личния асистент пробвали да го събудят и тогава станало ясно, че фамозният №10 не проявява признаци на живот. Опитали и сърдечен масаж, но и това не дало резултат. Извикан е екип на спешна помощ и живеещ наблизо лекар, но и те не успели да съживят Марадона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай