Още един милиардер на Путин изгоря в Англия

Евертън показа червен картон на Алишер Усманов

Още един милиардер на Путин изгоря в Англия | StandartNews.com

Отборът на Евертън прекрати спонсорските си взаимоотношения с USM Holdings. Компанията е собственост на някогашния акционер в Арсенал Алишер Усманов, който попадна сред санкционираните от Европейския съюз руски олигарси. Усманов е съпруг на легендата в художествената гимнастика Ирина Вилнер, като и двамата са близки до руския държавен глава Владимир Путин.

Преди няколко дни милиардерът подаде оставка като шеф на международната федерация по фехтовка, изтъквайки именно санкциите, които сам определи като “нечестни и изфабрикувани”.

USM Holdings бе спонсор на тренировъчния комплекс на “карамелите”, а логото на компанията присъстваше на ръкавите на представителните отбори на ливърпулския тим. Освен това въпросният холдинг имаше подписана сделка за ексклузивни права относно името на новия стадион на Евертън - сделка, която също бе разтрогната.

В редиците на “сините” има и украински футболист - Виталий Миколенко.От “Гудисън Парк” вече излязоха с официална позиция, в която призовават за възможно най-бърз край на трагичните събития в Украйна и също така се разграничават от руските си спонсори USM, Megafon и Yota.

Мениджърът на клуба Франк Лампард изрази подкрепа спрямо това решение на борда на клуба, но също така се разграничи от твърденията, че преди да заеме треньорски пост е разговарял лично с Усманов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай