Олимпийска шампионка на Световен атлетически ден в Русе

Олимпийска шампионка на Световен атлетически ден в Русе | StandartNews.com

Русе. Новата писта на градския стадион в Русе бе арена на Световния атлетически ден и възродения турнир за деца, юноши и девойки младша възраст „Младост". САД се организира по инициатива на ИААФ в 122 страни по целия свят през 2013 г., а БФЛА и АК „Дунав" организираха проявата в България. Над 300 деца от цялата страна, както и десетки румънски млади атлети и шестима македонски състезатели, взеха участие в перфектно организираното състезание, което се проведе при температури близки до 30 градуса. Освен предметни награди като фланелки, грамоти, медали и сувенири, медалистите получиха и парични премии на стойност над 4000 лв.

Най-силните резултати при юношите младша възраст записаха Николай Николов (Тракия 96 – Пловдив) на 110 м с препятствия – 14.33 и Добромир Георгиев (Хеброс – Харманли) 7.15 в скока на дължина. При девойките Ана Чиприянова регистрира 14.53 в тласкането на гюле. Пълните резултати от състезанието може да видите на www.bfla.org.

Медалите бяха връчени от президента на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов, както и от олимпийската шампионка на 1500 м от игрите в Сеул 1988 Паула Иван (Румъния) и легендарните български лекоатлети Ростислав Димитров, Анелия Нунева, Евгени Игнатов и Петя Пендарева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай