Официално: Легенда на Барса поема Славия

Той е и бивш съотборник на Христо Стоичков

Официално: Легенда на Барса поема Славия | StandartNews.com

Хосе Мария Бакеро официално е новият треньор на Славия, обявиха от клуба.

Легендата на Барселона и бивш съотборник на Христо Стоичков ще бъде представен пред медиите на 23 юни (петък), когато ще даде брифинг заедно с президента на "белите" Венци Стефанов, пише gol.bg. Началният час на събитието ще бъде обявен допълнително.

Заедно с Бакеро в "Овча купел" идва и неговият син Йон, който игра за Славия през 2022 г. и остави добри впечатления с представянето си. През пролетта той беше част от испанския Понтеведра.

Бакеро поема поста от Ангел Славков, който в течение на сезона наследи дългогодишния наставник на Славия – Златомир Загорчич.

Като състезател на Барселона испанецът е част от Дрийм тийма на Йохан Кройф с който печели четири поредни шампионски титли на Примера дивисион, две купи на Краля, четири суперкупи на Испания, една Шампионска лига, една Суперкупа на УЕФА и две купи на Носителите на национални купи.

През 17-годишната си професионална кариера изиграва 483 срещи в испанската Ла Лига, в които отбелязва 139 гола и печели общо 18 титли. През 2000 г. започва треньорска кариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай