Обявиха Томсън за фен №1 на Роналдо (ОБЗОР)

Обявиха Томсън за фен №1 на Роналдо (ОБЗОР) | StandartNews.com

Втората дузпа е измислена, отсече съдийски спец

Шотландецът Крейг Томсън може спокойно да носи званието фен номер 1 на Кристиано Роналдо, обяви вестник "Ел мундо депортиво". Изданието, което се слави с пристрастията си към "Барса", е категорично, че феновете в София са станали свидетели на измама от световна величина. Това е "гмуркането в басейна" на Роналдо за втората дузпа. Плюс ритник, който Кристиано тегли без топка в крака на минаващ край него играч на "Лудогорец" - директен червен картон. "Първата дузпа е чиста, докато при ситуацията с Кристиано Роналдо няма достатъчен контакт, за да се свири най-тежкото нарушение", обяви бившият съдия Андухар Оливер, който коментира изявите на реферите по радио "Марка". "Тази нощ видяхме всичко от Роналдо. Той спаси един мач, който не можеше да започне по-лошо, е, с малко помощ и от съдията", отчете "Марка".

"Имаше чиста дузпа и за българите", отсече друго каталунско издание - "Спорт", визирайки ситуацията с Мисиджан в края на мача. Карим Бензема пък бе обявен за спасител на "Реал", след като измъкна с попадението си в 77-ата от бездната.
Националът Серхио Рамос си призна, че "Реал" е бил слаб в София. "Трябва да съберем малко различните линии. Това е нещо, което задължително трябва да се подобри. Нямаме много време, но трябва да полираме играта си. Най-важното на този етап обаче е да печелим точки", обяви защитникът.

Анчелоти: Българите заслужават уважение

Срещу нас отбори като "Лудогорец" играят мача на живота си, трябва да ги уважаваме за това, отсече треньорът на "Реал" Карло Анчелоти след мача на стадион "Васил Левски". Той подмина темата с освиркванията на Роналдо. "Знаехме къде ще играем и бяхме подготвени за това", каза италианецът. "Домакините предложиха агресивен футбол, какъвто видяхме от тях и на "Анфийлд". Много ситуации могат да се коментират, но като цяло съдията се справи добре с мача", продължи Анчелоти.

"Доволен съм, добър резултат. Не започнахме добре, но след това с преса търсихме гола. Можеше да вкараме и повече, но изпуснахме много положения. Притеснен съм, защото отново допуснахме гол от статично положение. Трябва да посрещаме по-добре топката на първа греда. Няма да е лесно и с "Ливърпул", но като цяло групата се развива добре за нас", завърши Анчелоти.

Ученик стана идол на "Базел"

17-годишният Бреел Емболо е новата звезда на Швейцария. Талантът се появи в игра при победата над "Ливърпул" с 1:0 и след срещата 36 000 зрители станаха на крака, за да го аплодират. "Той не показа никакъв страх и ги развинти. Не го притесняваха и четирима "червени", пак се измъкваше", коментираха медиите. Емболо бе привлечен на "Санкт Якобс парк" от Мурат Якин. Той живее с майка си и леля си и се старае да вземе тапия за охранител във фирма. "Това е исторически ден. Тази победа ще ни даде увереност за останалите мачове от групата", обяви треньорът Пауло Соуса.

Радва ме само резултатът

защото се получи много труден мач за нас, призна авторът на победното попадение за "Реал" Карим Бензема. "Пресираха ни здраво, важното е, че се измъкнахме от това. Головете са важни за всеки нападател, но най-важното е, че отборът победи", допълни французинът.

Искаме второто място

в групата, обяви героят за "Базел" Марко Щрелер. "Вече можем да го кажем открито. Загубата срещу "Реал" ни послужи като обеца на ушите. Но нещата няма да станат лесно. Трябва да вземем поне четири точки от мачовете с "Лудогорец". Миналата година бихме два пъти "Челси", но какво от това. Провали ни мачът със "Стяуа", който на всичкото отгоре бе у дома ни", каза още голмайсторът.

Не можем да подценим "Лудогорец"

въпреки победата над "Ливърпул", предупреди Таулант Чака. "Имаме добра стартова позиция, но победите срещу българите са задължителни. Не трябва обаче да проявяваме арогантност преди мачовете с тях", допълни футболистът на "Базел".

Точките в следващите два мача

са най-важни, заяви швейцарският национал Фабиан Фрай по повод предстоящите две срещи с "Лудогорец". "Точките срещу големи отбори като "Ливърпул" са хубави, но също толкова важни са и тези срещу по-скромните тимове в групата", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай