Обявиха пълния жребий за групите в Лига Европа

Обявиха пълния жребий за групите в Лига Европа | StandartNews.com

Нион. Преди минути в централата на УЕФА в Нион бе изтеглен жребият за плеофния кръг на Лига Европа. Български отбор не успя да намери място в тази фаза, след отпадането на Левски, Берое и Ботев снощи.

Кипърци намазаха от турци

Кипърци намазаха яко покрай изваждането на "Фенербахче" от евротурнирите. Допълнителен жребий реши, че АПОЕЛ (Никозия) ще замести турския гранд, който бе изваден от УЕФА заради уредени мачове. "Фенерите" отпаднаха от "Арсенал" в плейофния кръг на Шампионската лига и трябваше директно да влязат в групите на Лига Европа. Затова от УЕФА решиха да изтеглят само един отбор, който да замести "Фенербахче" в групите. В урната попаднаха всички отпаднали в четвърти кръг на "Лига Европа. Късметът се усмихна на АПОЕЛ, който пред два сезон стигна до 1/4-финалите в Шампионската лига. Малко преди това стана ясно, че норвежкият "Тромсьо" официално замени "Бешикташ" в групите на Лига Европа. Турците също са обвинени в уреждане на мачове.

Ето и пълния жребий за групите в Лига Европа:

Група 1: Валенсия (Исп), Суонзи (Влкбр), Кубан (Рус), Санкт Гален (Швейц)

Група 2: ПСВ Айндховен (Хол), Динамо (Загреб), Черноморец (Одеса), Лудогорец (Бълг)

Група 3: Стандард (Лиеж), Ред Бул Залцбург, Елфсборг (Швец), Есберг (Дан)

Група 4: Рубин (Рус), Уигън (Англ), Марибор (Словен), Зулте Варегем (Белг)

Група 5: Фиорентина, Днипро, Пасош де Ферейра, Пандури

Група 6: Бордо, АПОЕЛ (Никозия), Айнтрахт (Франкфурт), Макаби (Тел Авив)

Група 7: Динамо (Киев), Генк, Рапид (Виена), Тун

Група 8: Севиля, Фрайбург, Ещорил, Слован (Либерец)

Група 9: Лион, Бетис, Витория (Гимараиш), Риека

Група 10: Лацио, Трабзонспор, Легия, Аполон (Лимасол)

Група 11: Тотнъм, Анжи, Шериф, Тромсьо

Група 12: АЗ Алкмаар, ПАОК, Макаби (Хайфа), Шахтьор (Караганда)

Трансферен шок при богатите

Малко след като бе изтеглен жребият за Шампионската лига, гръмна един малко очакван трансфер. Звездата на "Милан" Кевин-Принс Боатенг премина набързо в "Шалке". Халфът вкара два от трите гола за "росонерите" при 3:0 над ПСВ, а вчера подписа 2-годишен договор с немците. "Шалке" плати 12 млн. евро за офанзивния халф. Така вместо с "Барса", "Селтик" и "Аякс" в група "Н" Боатенг ще гледа от трибуните мачовете на "кралскосините" срещу отбора на Иван Иванов - "Базел", "Челси" и "Стяуа".

Иначе Георги Миланов и ЦСКА (Москва) пък ще гостуват в първия си мач от ШЛ срещу еврошампиона "Байерн" на "Алианц Арена" на 17 септември. "Ще отидем да бием германците в Мюнхен. Всички футболисти не трябва да се плашат. "Байерн" не играе особено силно и ние трябва да се възползваме", каза треньорът Леонид Слукций.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай