Община хвърли спасителен пояс на "Ботев" и "Локо"

Община хвърли спасителен пояс на "Ботев" и "Локо" | StandartNews.com

Общинският съвет в Пловдив гласува днес отпускането на 200 000 лева, с които ще бъдат купени билети за домакинските мачове на "Ботев" и "Локо". Това е законният начин градската управа да подпомогне с по 100 бона закъсалите финансово "канарчета" и "смърфове".

Общинският съветник Гошо Къчков от ГЕРБ внесе предложението. С 37 гласа "за", 0 "против" и 4 "въздържали се" Общинският съвет прие да дотира двата най-големи тима под тепетата. Очаква се в скоро време да се намерят начини за финансова инжекция и към третодивизионните "Спартак" и "Марица". Ръководствата на "Ботев" и "Локо" ще решават сами как да харчат парите.

"Стандарт" научи, че в Коматево най-вероятно ще използват средствата за покриване на плащания към фирмата и работниците, които подновиха строежа на сектор "А" на стадион "Христо Ботев". На "Лаута" пък със сигурност ще дадат по 1 заплата на футболисти и служители и ще платят режийни разходи. Пропуските, с които се сдоби общината, ще бъдат раздадени на фенове на двата тима по усмотрение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай