Обрат: Меси иска да остане в Барса

Звездата подаде и вкара за победата над Севиля

Обрат: Меси иска да остане в Барса | StandartNews.com

Президентските избори в Барселона са на 7 март, а първата задача на новоизбрания шеф на клуба ще бъде да седне на масата на преговори с Лионел Меси, за да го убеди, че най-добрият избор за бъдещето му е да продължи на „Камп Ноу“. След случилото се миналото лято, когато той поиска да му бъде разрешено да напусне отбора и една много трудна година за клуба, огромното мнозинство смята, че Меси ще напусне Барселона и не може да се направи нищо, за да промени мнението си.

Реалността обаче не е такава. Според вестник „Marca“ всички сценарии пред аржентинеца са отворени и бъдещето му ще зависи от предложението на новия президент на Барселона.

Меси иска атрактивен спортен проект и гаранции, че Барселона наистина ще може да се състезава за всички титли в краткосрочен план. Ако е така, той е готов да остане и финансовият аспект няма да бъде пречка за приемствеността му.

Изправен пред атрактивен спортен проект, парите отиват на заден план. За Лео парите никога не са били движещата сила, въпреки че цифрите от последния му договор са главозамайващи, но повечето от клаузите не са поискани от играча, а са предложени директор от бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу. Освен това Меси е напълно наясно с деликатната финансова ситуация, която клубът преживява в момента.

Според „Marca“ Меси е готов да остане в Барселона. Вярно е, че футболистът искаше през миналото лято да напусне каталунците поради лошата ситуация, през която премина клуба през последните месеци от управлението на Бартомеу, но оттогава се случиха много неща и в момента той не затваря вратата за нищо.

На аржентинеца не му харесват спекулациите относно бъдещето му, не му харесва, че хора от ПСЖ говорят за бъдещто му, изобщо не му е допаднало да види изображението си на корицата на френското издание „L’Equipe“ с фланелката на друг отбор, тъй като той не е имал контакт с никого до този момент.

Баща му Хорхе е в Аржентина от много време и не поддържа връзка с никого. Решението зависи единствено от Лео и от най-съществено значение е това дали ще хареса проекта на новия президент на Барселона.

Проект, в който трябва да има конкретни имена. Има футболисти като Агуеро и Вайналдум, които могат да допринесат много за отбора и биха пристигнали на „Камп Ноу“ като свободни агенти. Други като Холанд, Де Лихт и Кунде биха били значителни подкрепления, но за тях трябва да бъдат извадени сериозни финансови средства. Днесх Меси отново блесна като подаде за първия и вкара втория гол за победата на Барса като гост на Севиля с 2:0. С успеха каталунците вече са втори в класирането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай