Няма да режат парите на федерациите

Няма да режат парите на федерациите | StandartNews.com

Няма да има промени в бюджетите на федерациите. Това съобщи заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев. "Мисля, че има хора, които могат да дадат много като експерти. Важно е екипът да е компетентен. Трябва да разбираш в детайли всеки един отделен спорт, за да можеш да решиш даден проблем. Имам преценка за служителите, ще има и нови в екипа", заяви именитият гимнастик пред БНТ. Той остава вице и на новия спортен министър Мариана Георгиева-Бенчева. Тя пък обяви, че Данчо ще е опората й и ще има пълен комфорт в работата си, но няма да бяга от отговорност по отношение на спорта.

Йовчев обясни, че е наложително да се следват строги правила при разпределянето на средства за домакинства. По думите му на някои федерации ще бъде отказано, а на други ще бъдат дадени част от всички необходими средства за организацията. "Ако вътрешното ми чувство прецени, че не се справям добре, аз съм първият, който ще си тръгне. Имам желание да правим добри неща и ще трябва да се борим. Важно е децата да заобичат спорта и заедно с това да направим така, че да има къде да спортуват. А не часовете по физическо да са просто почивка", каза олимпийският вицешампион.

Още във вторник Георгиева започва срещи с представители на федерациите. Първи в кабинета й ще влязат ръководителите на волейбола, спорт, който тя призна, че е тренирала като дете, и царицата на спорта - леката атлетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай