Нови спортни обекти изграждат в Града на липите

Нови спортни обекти изграждат в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. С модерен фитнес на открито, футболно игрище с трибуни и детски кът ще зарадва до няколко месеца старозагорските деца и младежи общината. Новият спортен център е на площадката зад централна поща, които досега пустееха. Първата копка на новия спортен обект направиха зам.-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и старозагорският градоначалник Живко Тодоров в сряда вечерта.

Основната фитнес-площадка ще бъде оформена в източната част на терена, а в южната ще се разположи спортно игрище с изкуствена трева и площадка за стрийт-фитнес. Мини футболното игрището ще има висока ограда и трибуна за 250 зрители. Стойността на проекта, включен в инвестиционната програма на общината, е 239 000 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение 40 работни дни.

„Сигурен съм, че обектът ще стане максимално бързо, за да използвате съоръженията още това лято. И занапред се надявам на едно по-тясно сътрудничество, за да се случват все по-добри неща за вас и за спорта", заяви зам.-министър Йовчев.

Четирикратният олимпийски шампион беше заобиколен от млади почитатели, които се наредиха на опашка за автографи и да се снимат с него.

 

Фото – Жейна ЖЕЛЕВА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай