Нови Искър пак събира офроуд маниаците

Нови Искър пак събира офроуд маниаците | StandartNews.com

София. За поредна година Нови Искър ще събере маниаци и фенове на офроуда. Този петък стартира четвъртото издание на състезанието Novi Iskar Trophy Challenge 2013. По време на предишните надпревари събитието си спечели верни почитатели не само у нас, а и в чужбина. Така на старта ще застанат не само български екипажи, но и такива от Сърбия. Още по-хубавотo тази година е, че офроуд надпреварата е част от създадената през февруари верига Bulgaria Trophy Challenge, за която участниците също ще трупат точки.

По традиция състезанието в Нови Искър ще се проведе от петък до неделя, като самата надпревара ще бъде разделена на няколко различни състезания и класове. В първи ден участниците ще загреят с пролог, който започва в 13,30 ч в местността над кв. Гниляне и ще определи реда за стартиране на екипажите на следващия ден. Тогава ще бъде и най-сериозното състезание за участниците - трофи по 60-километрово трасе, изпълнено със специални етапи и екстреми, за да преминат през които екипажите ще трябва да разчитат на добри умения и подготовка, но и на здрави и добре подготвени джипове. Организаторите от местния клуб "Нови Искър 4х4 Екстрийм" обещават надпреварата да е още по-атрактивна от миналогодишната заради допълнителния брой екстремни препятствия по трасето. "Стартът е точно в 10 ч, трасето е много интересно, включили сме всякакви екстреми и състезателите и публиката ще видят всичко възможно от едно трофи", обяснява председателят на "Нови Искър 4х4 Екстрийм" и организатор на състезанието Владимир Раденков.

В последния ден на Novi Iskar Trophy Challenge 2013 - неделя, големият печеливш ще бъде публиката. Тогава ще стартира последната надпревара по затворено трасе от т.нар. тип Trial, а зрителите ще могат директно да наблюдават как джиповете преминават трасето. Това състезание ще бъде разделено и на няколко класа. Естествено като на всяко състезание ще има и награди. Какви ще са те, както и кой ще вдигне купата на Novi Iskar Trophy Challenge 2013 ще видят само тези, които дойдат на състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай