Нова сапунка в битката за Пловдив

Нова сапунка в битката за Пловдив | StandartNews.com

БФС заплаши "Локомотив" със служебна загуба

Играта на котка и мишка между "Локо" (Пд) и БФС отложи за пореден път дербито на Пловдив.

Този път за вторник от 17,30 часа. "Черно-белите" не успяха и днес да се справят с преспите на "Лаута". Не помогнаха и призивите към феновете. Реферът Ивайло Стоянов - Сватбата бе днес в 10 часа на стадиона и обяви, че няма как да има мач. Въпреки това делегатът от София - Христо Ботев, който закъсня, нареди на домакините да продължават да чистят снега и локвите. Според представителят на БФС "черно-белите" нарочно не са се напъвали да пригодят терена за игра. Това вбеси шефовете на "Локо" и те нападнаха съименника на великия ни поет и революционер. Рейсът на "Ботев" пък бе на 500 метра от стадиона, когато стана ясно, че трябва да се връща в Коматево.

Сетне настана нова драма - кога да се играе мача. Първоначално срещата бе отложена с нови 24 часа. Но и това се оказа предпоследно. По настояване на "Нова телевизия" бе решено "Локо" да приеме "Ботев" във вторник. Размотаването обаче струва скъпо. То струва доста нерви на полицията, която трябваше да охранява шествие от 1500 "бултраси". Макар да знаеха, че мач няма да има, те се изсипаха организирано към подстъпите на "Лаута". Там взривиха стотици факли и бомбички. 15 коли на жандармерията, водоносно оръдие и над 200 униформени не позволиха гостуващата агитка да влезе на стадиона. СТК пък заплаши "Локо", със служебна загуба, ако теренът не бъде готов за игра във вторник.

Страх от война завладя Пловдив

Пловдив настръхна срещу решението битката за града между "Локо" и "Ботев" да се премести за вторник от 17,30 часа. Властите и полицията се притесняват, че така срещата ще приключи по тъмно и ще бъде затруднено за опазването на реда. Органите на реда смятат, че тези условия са идеални за крайните ядра от двете агитки, които ще използват мрака, за да си правят засади.

"Стандарт" научи, че полицейските шефове са поискали подкрепления от колегите си от Бургас и Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай