Нов успех в борбата на олимпиадата

Евелина Николова е на полуфинал днес

Нов успех в борбата на олимпиадата | StandartNews.com

Българката Евелина Николова стигна до полуфиналите в олимпийския турнир по борба в Токио, след като постигна тази сутрин 2 поредни победи. В категория до 57 килограма тя започна с победа над полякинята Йовита Вжесен с 3-0 точки. След това Евелина срази Анастасия Ничита от Молдова с 6:3 т. Нашата представителка загуби с 1:2 точки първата част, а след това и с 2:3.  Тя направи обрат и постигна успеха срещу именитата си съперничка в самия край на срещата след две успешни атаки..

След 12,15 ч днес 28-годишната спортистка от Петрич ще се бори в полуфинала срещу Ирина Курачкина от Беларус. Пак днес по обед е и двубоят на Тайбе Юсеин за бронзовия медал в борбата.

При мъжете Георги Вангелов не можа да се класира на полуфиналите в свободната борба до 57 кг на олимпийските игри в Токио 2020, след като загуби с технически туш (4:14) от азиатския шампион и бронзов медалист от световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, през 2019-а Кумар Рави от Индия. За съжаление, Вангелов записа победа и поражение в дебюта си на най-големия спортен форум, като може да се надява индиецът да го изтегли през репешажите в битка за бронзов медал. Това ще стане ясно след 12:15 часа днес, когато са насрочени полуфиналните схватки. В първаат си схватка Вангелов отнесе Абделхак Кербаш с 11-0 точки.

фото БОК, Костадин Андонов, Start Photo

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай