Нов шамар за Левски от Лудогорец

Сините отново загубиха дерби с разградчани

Нов шамар за Левски от Лудогорец | StandartNews.com

Лудогорец удари с 1:0 Левски на "Герена" в голямото дерби от 12-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача заби Руан Секо в 25-ата минута.

Така разградчани продължават с терора над "сините" за първенство. "Орлите" вече седем години не са губили шампионатен мач от столичани. За последно това се случи през август 2016 година.

Дербито изобилстваше от нервни изблици, а съдията Георги Гинчев вдигна общо девет жълти картона.

Не беше изминала и минута от началото на мача, когато домакините поискаха поискаха дузпа. Уелтън опита подаване отляво и след рикошет в крака на Фон Витри топката сякаш докосна ръката му, но реферът даде знак играта да продължи. Минута по-късно дойде и първият удар - Ел Джемили стреля, но много неточно.

След близо четвърт час игра Жереми Петрис преодоля Сон и тръгна да влиза в наказателното поле на "орлите", но се строполи на терена, искайки дузпа. 11-метров наказателен удар не бе даден, но ситуацията остана спорна. Повторенията не убедиха, че контакт има.

В 25-ата минута Руан Крус бе изведен зад противниковата отбрана. Последва мигновен изстрел от малък ъгъл и неособено удобна позиция. Ударът обаче бе много мощен и в близкия ъгъл матира Андреев

Около пет минути преди края на първото полувреме Уелтън стреля слабо от границата на наказателното поле. Падт имаше достатъчно време да реагира и изби в ъглов удар. В края на полувремето Левски стигна до няколко корнера. При един от тях Цунами бе намерен непокрит, но отправи слаб и неточен изстрел.

Втората част започна с отличен шанс за Лудогорец. След само секунди игра Текпетей бе изведен в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но този път Андреев спаси. Секунди Рикардиньо бе намерен в наказателното поле на "шампионите", но не уцели топката. Веднага след това и Уелтън опита да шутира, но бе блокиран,съобщава БНР.

След тази загуба, сините са четвърти в класирането с 22 точки, една пред вечния съперник ЦСКА. Лудогорец се изкачи на шеста позиция с 20 точки. Лидер е Локомотив Пд с 29 точки, който утре в много важен мач приема на Лаута тима на ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай