Ноле и Схиперс са №1 в Европа за 2015-а

Ноле и Схиперс са №1 в Европа за 2015-а | StandartNews.com

Сърбинът Новак Джокович триумфира за трети път в кариерата си в класацията Спортист на годината в Европа при мъжете. При дамите за №1 бе избрана холандската атлетка Дафне Схиперс.

През 2015 г. Ноле доминира тотално в световния тенис елит, спечелвайки спечели Australian Open, Wimbledon и US Open. Схиперс пък завоюва златен медал на 200 м и сребърен медал на 100 метра на световното първенство по лека атлетика на открито в Пекин.

Джокович е печелил вота за Спортист на Европа и през 2011 и 2012 г.

Това е 33-ото издание на анкетата на AIPS Europe (Европейската асоциация на спортните журналисти) като част от световната анкета, организирана от AIPS (Международната асоциация на спортните журналисти).

Най-голямата континентална секция на AIPS – AIPS Europe, е основана на конгреса на AIPS в Милано Маритима през 1977 г. През 2016 г. Европейската асоциация на спортните журналисти ще отпразнува своята 40-годишнина.

От 2003 г. анкетата за Спортист на годината бе кръстена Frank Taylor Trophy в чест на бившия президент и на международната, и на европейската асоциация на спортните журналисти. Наградата за Спортистка на годината в Европа пък бе кръстена Evgen Bergant Trophy на името на дългогодишния вицепрезидент на Европейската асоциация на спортните журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай