Никой не може да ги спре! Волейболистите ни на финал в Европа

Това стана факт след осмата победа от осем мача, този път над Испания в полуфиналите

Никой не може да ги спре! Волейболистите ни на финал в Европа | StandartNews.com

Национален отбор на България до 17 години се класира за финал на Европейското първенство по волейбол в Черна гора. Това стана факт след осмата победа от осем мача, този път над Испания в полуфиналите, съобщава corner.dir.bg.

Родният тим отново бе безапелационен, като с 25:20, 25:22, 25:21 в отделните геймове заслужи своето място на големия финал.

Там съперник на родния тим ще бъде победителят от другия полуфинал, който противопоставя Италия и Белгия.

Това не е първи финал за България в тази възраст, след като младите "лъвчета" отново играха в мача за титлата пред 2019-а в София, но тогава отстъпиха на тима на Франция.

Първият гейм в днешния полуфинал започна равностойно, но при 12:12 родният тим направи изключително силна серия, след която натрупа солиден аванс от шест точки при 18:12.

Сякаш момчетата ни помислиха, че геймът вече е спечелен, защото последва отпускане, което доведе до 20:19. За щастие тази испанска серия не разколеба родния тим, който до края успя да затвори гейма с 25:20.

Ключов за тази победа се оказа вторият гейм, в който Испания поведе с 19:11, но българските "лъвчета" направиха невероятен обрат и догониха своя опонент за 22:22.

В този момент последваха три последователни точки и 25:22 за България във втория гейм.

Този обрат съвсем съкруши испанците, а с 25:21 в третата част, България се класира на европейски финал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай