Национал започна курсове по руски

Национал започна курсове по руски | StandartNews.com

"Пескара" се включи в битката за Андрей Гълъбинов

Езиците се оказаха голямата страст на национала Андрей Гълъбинов. Нападателят на "Ливорно" изучава постоянно нови, а сега се поти над руския. Използва всяка минута свободно време, за да бъде с книгите. Но не се интересува от руския заради трансфер. "Пескара" е поредният кандидат за здравеняка, така че Андрей едва ли ще напусне Апенините.

Гълъбинов произлиза от семейство на волейболисти, припомнят в Италия. Баща му и майка му са бивши звезди край мрежата. Дядо му Йордан Филипов е бивш вратар на ЦСКА и на националния отбор. "Играл съм на всички постове във футбола без вратар. Любимата ми позиция е атаката. Пристигнах много млад в Италия, тъкмо трябваше да влизам от мъжкия отбор на ЦСКА. Вложих много усилия, за да се адаптирам бързо , не ми беше лесно", заяви Гълъбинов, "Обичам да гледам футбол, случвало ми се да гледам дори по 5 мача на ден. Не се опитвам да копирам обаче никой играч, просто се уча от неговите умения".
Извън терена Андрей е тихо и добро момче. Обича да се разтоварва с някой филм, продължават в Италия мини портрета на национала ни. Неговата мечта е да играе в Сериа "А". Колкото до семейното наследство - волейбола, Гълъбинов отсича: "Харесвам го, гледам го, опитвал съм да играя, но моята страст е футболът".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай