Наричат стадион в Румъния на Христо Стоичков

Камата вдига наша къща в Банат

Наричат стадион в Румъния на Христо Стоичков | StandartNews.com

Букурещ. Христо Стоичков беше посрещнат като бог в Стар Бешенов, където е разгарът на тържествата за 275 години българска общност в Тимишоара (Румъния). Камата постави първия камък в основите на новострояща се къща, която се предвижда да бъде издигната във възрожденски стил от най-добрия майстор в областта. Стоичков обеща, че ако трябва, ще помогне и с пари за строежа.

В четвъртък ще има мач, а местният стадион ще бъде кръстен на Ицо. Там рита "Победа", а Ицо ще облече екипа на тима заедно със свои приятели, които ще бъдат водени от Йохан Кройф. Звездата трябва да стане и почетен гражданин на Стар Бешенов. "За мен това е чест, така че сега се чувствам у дома. Чувствам се банатски българин", отсече легендата, "Тези 275 години показват голямата сила на българите тук. Аз винаги съм бил победител и съм убеден, а и местният тим се казва "Победа", така че ще спечелим мача", каза още Камата. Той извини своя приятел Хаджи, който в последните часове се обади, че не може да присъства.

Камата взриви десетки румънски медии, които го заобградиха за снимки и интервюта. "Искаме да организираме един мач за футболни звезди от цял свят в Тимишоара и България. Това е наш план с Хаджи - да доведем големите световни футболисти да играят срещу отбор, съставен от българи и румънци. Естествено, че ще победим", обяви Камата за радост на комшиите, които изкараха новините около Стоичков като водещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай