Над 220 души тестваха новия кросоувър Hyundai ix35

Над 220 души тестваха новия кросоувър Hyundai ix35 | StandartNews.com

София. Специално изграденият за офроуд изпитания полигон "Hyundai офроуд парк" предостави възможност на над 220 желаещи да тестват най-новия кросоувър - Hyundai ix35, и способностите на усъвършенстваната система за задвижване на четирите колела. В рамките на два дни множеството почитатели на марката и офроуда преминаха през трасето с препятствия като речно корито, пясъчна зона, "слонски стъпки", стълби, дървени трупи, екстремни спускания и изкачвания.

Първите 100 клиенти получиха специални предложения за покупка, сред които безплатен комплект гуми и 5 години техническо обслужване. Автомобилът, както и останалите модели Hyundai, се предлага с уникалния гаранционен пакет „5 години тройна грижа", който включва 5-годишна пълна гаранция без ограничение на пробега, 5 години безплатна пътна помощ и 5 години безплатни проверки на техническото състояние на автомобила. Обновеният Hyundai ix35 има нова навигационна система, към която се предлага 7-годишен безплатен ъпгрейд.

"Всеки един клиент на Hyundai ix35 може да бъде спокоен в следващите 5 години след покупката на автомобила и единствено да налива гориво в резервоара. Към нашия уникален пакет "5 години тройна грижа" предлагаме безплатно техническо обслужване и комплект зимни гуми", коментира за „Стандарт Нюз" Стефан Митов, национален директор продажби в "Индустриал комерс", официален представител на Hyundai.

Тестовият полигон е дело на Тодор Христов, първия българин, участвал на рали "Дакар", най-трудното и престижно рали в света. Фирма "Индустриал комерс" и Hyundai са официален превозвач на Христов, който е мениджър на "България офроуд тийм" и през 2014 г. ще управлява репортерската кола Hyundai Santa Fe на трудното състезание.

Hyundai ix35 е осъвременена версия на появилия се на пазара преди четири години компактен кросоувър, достигнал второ място по продажби на марката в Европа. Актуализацията на автомобила далеч не е козметична и освен че привежда външния му вид с последните тенденции в индустрията, повишава ефективността му, така че да запази мястото си в челото на своя клас.

Една от най-съществените новости е замяната на 2,0-литровия бензинов двигател Theta II с новия свръхефективен Nu 2,0 GDI (директно впръскване на горивото). Новият силов агрегат, разработен в компанията от европейския развоен център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия, предлага повече мощност и въртящ момент – съответно 166 к.с. и 205 Нм, и въпреки това отговаря на стандарта Euro5. Възможностите за избор на купувачите са увеличени и от добавянето на шестстепенна автоматична трансмисия за 4WD модела с двигател R с ходов обем 2,0 литра и мощност 136 к.с.

Възможностите за избор на купувачите са увеличени и от добавянето на шестстепенна автоматична трансмисия за 4WD модела с двигател R с ходов обем 2,0 литра и мощност 136 к.с.

Модифицираният ix35 е оборудван и със системата FLEX STEER на Hyundai, която се предлага за първи път при SUV модела от С-сегмента. Трите режима на управление – нормален, комфорт и спорт, позволяват на шофьора да променя степента на съпротивление на кормилната уредба и обратната връзка с нея за най-добро съответствие с условията.
Сред другите подобрения са отопляем волан, предни сензори за паркиране и функция за безопасно теглене на ремарке към електронната стабилизираща система (ESC). Новият опционален 4,2-инчов TFT екран представя на водача широк спектър от данни и информация ясно и с висока резолюция. За по-добра осветеност на пътя при шофиране в тъмнина Hyundai предлага опционални биксенонови фарове за първи път при този модел, както и усъвършенствани LED дневни светлини като част от стандартното оборудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай