Моуриньо се чувства "предаден", Раниери мечтае

Моуриньо се чувства "предаден", Раниери мечтае  | StandartNews.com

Крайно противоположно бе емоционалното състояние на Клаудио Раниери и Жозе Моуриньо и снощния мач между "Лестър" и "Челси". "Лисиците" спечелиха с 2:1, с което отново оглавиха класирането във Висшата лига, а "сините" от Лондон останаха само на точка от зоната на изпадащите.

Португалският спец призна, че се чувства предаден от това, че някои от играчите не могат да разберат указанията му. Той добави, че има футболисти в състава му, които не показват нужното ниво.

"Едно от най-добрите ми качества като мениджър, е да чета играта на противника и да го смилам за играчите си. Разглеждам всеки детайл и им го посочвам. И после получаваме два гола, като тези от "Лестър". Това не мога да го приема, прекалено ми е трудно. Чувствам се така, сякаш работата ми е предадена от играчите", каза той.

"Миналата година работихме забележително с тях и спечелихме титлата. Тогава успях да ги кача на ниво, което даже някои от тях не подозираха, че могат да достигнат. Този сезон са напълно различни, разбира се - не всичките. Но е очевадно, че за някои от тях трудностите идват в повече", добави той.

Раниери от друга страна заяви, че иска да продължи да мечтае с феновете на "Лестър". Италианецът все пак добави, че първо трябва да бъде изпълнена целта от преди началото на новия сезон - а именно, да бъдат спечелени 40 точки в шампионата - това минимумът, за оставане в елита.

"Казах на играчите ми - още пет точки и сме спасени. Това беше целта в началото на сезона", заяви Раниери, чийто тим в момента има 35 точки, на 2 точки пред втория "Арсенал".

"В момента е магично време. Трябва да продължим да работим здраво, защото не искам да се събуждам от този сън. Искам да продължа да мечтая с фенове ни", каза мениджърът на "Лестър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай