Монтана и Арда с голово шоу на "Огоста"

Дербито завърши 3:3

Монтана и Арда с голово шоу на "Огоста" | StandartNews.com

Новакът Монтана и Арда направиха голово шоу на стадион "Огоста" в мач от първия кръг на новия шампионат. Двата отбора вкараха по три гола за крайното 3:3. Арда поведе преди почивката с голове на Милен Желев (33) и Светослав Ковачев (34). Монтана се вдигна на щурм през второто полувреме и за 60 секунди изравни за 2:2 чрез Преслав Петров и Борислав Балджийски. Тимът на домакините воден от Никола Спасов сътвори пълен обрат в 82-рата минута, когато точен за 3:2 беше Владимир Айтов. За да е пълна драмата Арда стигна до 3:3 в последните секунди след центриране на Спас Делев и автогол на Преслав Петров. 

"Чашата е наполовина пълна. Успяхме да обърнем мача от 0:2 до 3:2. Играхме срещу тим с добри футболисти. В тази игра справедливост няма. Беше много интересен мача. Тъжно първо полувреме за нас. Бяхме все пак създали ситуации. Имахме възможности, но не ги реализирахме. При всички положения имаше малко напрежение", каза след мача Никола Спасов. - Пропуснаха се доста чисти положения. През втората част направихме пълен обрат. Подценихме нещата накрая при това статично положение. Изравниха ни. Можехме и да загубим мача в 93-ата минута".

Според треньора на Арда Николай Киров само липсата на концентрация е лишила неговия тим от победата. "Елементарни греешки костваха изравняването. Получи се добър за феновете мач, но инфарктен за нас треньорите. Хубавото е, че успяхме да изравним, можеше и да спечелим. Това бе реалиния резултат. Трябва ни време, за да заздравим връзките между звената. Имаше индивидуални грешки. Но като за първи мач, имахме притеснение. Имаме много млади играчи. Трябва да работим, най-вече върху защитата. Имахме днес и доста положения", коментира Киров след срещата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай