Митов: Играчите ми казаха, че ще станем шампиони

Митов: Играчите ми казаха, че ще станем шампиони | StandartNews.com

София. Новият старши треньор на "Левски" Николай Митов сподели, че няма притеснения относно новия пост, който зае начело на отбора. По-рано днес стана ясно, че Илиан Илиев се разделя със „сините", а Митов застава начело.

"Нямам притеснения, аз съм израснал в този клуб, бил съм шампион и като футболист и като треньор, от дете съм тук. И ще се опитам да го предам на моите състезатели. Ако не бях убеден, нямаше да съм тук пред вас", каза Митов.

"Това са футболистите на "Левски", не ги деля. Аз държа на юношите, но ще играе този, който се докаже на тренировки. Аз съм бил до Илиан Илиев, отличен треньор. Има го във футбола, не се получиха нещата. Той взе това решение. Оставаме си приятели. Има нещо, което трябва да премахнем, аз го знам за себе си. Ще видите утре" добави той.

"Феновете имат право. Доверието на феновете се печели с победи. В "Левски" трябва да биеш, за да е щастлива публиката. Тя ще ни заобича, ако побеждаваме. Гледам само напред. Емил Велев е един от най-добрите треньори в България. С удоволствие излизам утре срещу моя учител, без никакви сантименти," каза още Митов.

"Искам да съм Николай Митов, а не да приличам на друг. Предстоят ни тежки мачове, но това са мачовете. Едно е да играеш в тях, друго е в Гоце Делчев или Банско. Няма треньор, който не иска да се развива и да използва този шанс. Нека да си свършим работата до лятото – да сме шампиони и да вземем Купата. Попитах футболистите: Има ли някой от вас, който не е убеден, че ще станем шампиони и ще вземем Купата? Всички казаха, че ще станем шампиони", завърши Митов.

Междувременно стана и ясна групата на "Левски" за утрешния мач от 22-ия кръг на А група срещу "Локо" Сф, който е от 15:00 часа на "Георги Аспарухов". Две от новите зимни попълнения бяха извадени – Милен Василев и Пламен Димов. Няма го и Йордан Милиев, който продължава да лекува контузия. В групата попадна обаче юношата Пламен Илиев.

Групата на "Левски":

Пламен Илиев, Михаил Иванов, Дъстли Мюлдер, Нуно Пинто, Ромен Ели, Димитър Везалов, Орлин Старокин, Даниел Димов, Станислав Ангелов, Антонио Вутов, Христо Йовов, Роман Прохазка, Рене Михелич, Стефан Велев, Базил Де Карвальо, Жоао Силва, Кристовао Рамос, Гари Родригес, Илиян Йорданов, Пламен Тонев Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай