Мико размаза Очи

Спортистът спаси шест мачбола

Мико размаза Очи | StandartNews.com

29 - годишният Димитър Кузманов с прякор Мико- националът на България за Купа “Дейвис” достигна до втори кръг на турнира по твърда настилка. Той е част от сериите “Чалънджър” в Пуне- Индия. Състезанието е с награден фонд 130 хиляди долара.

Кузманов спаси шест мачбола и елиминира квалификанта Макото Очи от Япония, който е номер 535 в ранглистата с обрат 5:7, 7:6, (1), 6:2. Битката на титаните се разигра за 3 часа и 17 минути.

За момента пловдивчанинът е на 204 място в световната ранглиста. Той пропиля аванс от 5:3 в първия сет, в който левичарят Очи реализира обрат със серия от четири поредни гейма. Кузманов допусна ранен брейк пасив във втората част, а при 3:5 навакса изоставане от 15:40 при собствен сервиз, като отрази общо шест мачбола. Той успя да пробие за 5:5, а след това спечели категорично тайбрека, за да изравни резултата.

В третия сет българската надежда направи серия от пет поредни гейма за победата си.

Със спечелването на мача Мико взе 2105 долара и 9 точки за световната ранглиста. На четвъртфиналите ще играе  срещу победителят от двубоя между австралиецът Макс Пърсел(номер 3) и индиецът Мукунд  Сасикумар. Те играят в по-късните часове днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай