Мариана Георгиева тръгва на уроци по тенис

Мариана Георгиева тръгва на уроци по тенис | StandartNews.com

София. Спортният министър Мариана Георгиева се срещна с изпълнителния вицепрезидент на Женската тенис асоциация и супервайзор на Турнира на шампионките, който ще се проведе от 29 октомври до 3 ноември в София, Лорънс Епълбаум.

"Особено ми е приятно да ви видя в София, защото турнирът, който поверихте на нашата федерация за организация, е от изключителна важност за развитието на българския женски тенис и неговото измерение в световен мащаб.

Второто издание на състезанието у нас съвпада с моя мандат като министър на спорта и съм доволна от това, което получих като предварителна информация от президента на нашата федерация Стефан Цветков. Участието на Цвети Пиронкова е мощен стимул за момичетата, които тренират и са се посветили на този спорт. Тенисът изисква себеотдаване и сериозен тренировъчен процес. Пожелавам на Цвети успешно представяне пред родна публика", сподели министър Георгиева. Изпълнителният вицепрезидент Епълбаум обеща да посвети министър Георгиева в тайните на тениса, като за неин учител препоръча шефа на българската федерация Стефан Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай