Марадона ли? Ето го новият бог на Неапол

Грузинското чудо Хвича - за него говорят всички

Марадона ли? Ето го новият бог на Неапол | StandartNews.com

Хвича Кварацхелия е най-обсъжданото име на футболист на Ботуша това лято. Грузинецът дойде в Наполи за 10 милиона евро от Динамо Батуми. Преди това той е играл за Динамо Тбилиси, Локомотив Москва, Рубин (вкарва още в дебютния си мач срещу московчани) и Динамо Батуми.

Хвича играе все едно е създаден за Наполи и Серия А: за 3 месеца той вече отбеляза повече, отколкото през първите си два сезона в Рубин (8 срещу 7), направи 10 асистенции и издигна отбора на Спалети до първото място.

Италия Меле, репортер на Canale 8:

„Хвича не искаше да му дадат преводач и веднага се зае да учи италиански“

О, да, днес цяла Грузия подкрепя Наполи, много грузинци идват на мачовете на Квара. В същото време Квара не искаше да получи преводач и веднага се зае с изучаването на италиански - това показва голяма интелигентност и професионализъм.

В обикновения живот Хвича е тих човек: ходи малко, работи много. Той е много съсредоточен и ненаситен по отношение на ученето: не говоря само за езика, но и за новата култура и новите тактически изисквания.

Възхищавах се и на неговия атлетизъм. Знаех, че е феноменално техничен, но не предполагах, че има толкова мощни крака.

Страхотно е, че бързо се установи в Италия и веднага се показа като футболист с шампионски амбиции.

Винченцо Толи, фен на Наполи:

Хвича е антизвезда. Не като днешните футболисти"

Хвича е прост човек. Не като днешните футболисти. Бих го нарекъл антизвезда. Без татуировки, без красива прическа. Не рекламира личния живот.

В същото време той е удивително отворен към неаполитанците, към феновете на Наполи. Не отказва снимки и автографи. Това е високо ценено от нас.

Имах късмета да го видя на живо за първи път на стадион "Диего Армандо Марадона" в августовския мач с Монца (4:0 с удар в сглобката на врата) и оттогава се влюбих лудо в този футболист.

Умберто Киариело, журналист за Canale 21 и Radio Napoli Centrale:

„Хвича е уникален. Каква сила и лекота в краката!"

Честно казано, до това лято изобщо не го познавах. Мислех, че е просто обещаващ играч, който беше хванат от спортния директор Кристиано Джунтоли. И ме заинтригува спокойствието на Спалети на фона на факта, че този малко известен младеж трябваше да замени самия Инсиние.

Но след първата тренировка на лагера в Димаро разбрах, че това е човекът. Каква сила и в същото време лекота в краката! Ненапразно сега се къпе в любовта на неаполитанците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай