Манджуков се оттегля от ЦСКА

Манджуков се оттегля от ЦСКА | StandartNews.com

Петър Манджуков си иска парите от Томов до края на месеца, в противен случай ще трансформира заема в акции и дори би ги дал на хора, които милеят за ЦСКА. Определян като най-големият акционер като частно лице, Манджуков каза, че е вложил много в клуба, а големият му син Ивайло "живее с този клуб".

Петър Манджуков каза, че има акции на голяма стойност и е дал над 2 милиона лева, но не се определя като човек, който е управлявал ЦСКА. "Имам акции, отделно съм плащал с лични средства хранителните добавки на футболистите. Давал съм пари и за премии."

Петър Манджуков сподели, че за него ЦСКА е идея, с което е съпричастен, и отново акцентира върху ангажираността на сина си Ивайло с отбора. На въпроса на водещия дали е взел пари от трансфера на Буш, отрече категорично.

Манджуков спомена и за хората, които кръжат около отбора с цел облаги, нарича ги "хиени". Оценява инвестицията си като голяма и освен акциите казва, че е дал заем на клуба, чийто падеж изтича в края на месец март.

Оставката му като член на надзорния съвет е депозирана в управата на клуба и като причина за нея изтъкна желанието си да не изпада в тежки противоречия с основния акционер.

Петър Манджуков упрекна и треньора на "червените" Стойчо Младенов за слабите разултати и високата заплата. За него било голям проблем как може заплатата на треньорите да е в пъти по-голяма от тази в другите големи отбори. Манджуков не пропусна да каже как Младенов винаги оправдава играчите за загубите с думите, че били пренапрегнати и се запита от какво.

Коментиран беше и последният лагер на "червените" за който думите бяха: "След 40 дена много скъп лагер в Анталия не може да се казва, че отборът не е сработил." Дейността на Стойчо Младенов определя като такава с абсурдни резултати. Манджуков каза, че не се чувства разочарован, но не може да приеме футболистите да получават подобни заплати.

По думите на Манджуков от писмо от Александър Томов е научил, че официалните разходи на клуба за миналата година са за над 14 милиона лева, за което той недоумява за какво са изхарчени. Синът му Ивайло все още е член на Управителния съвет на ЦСКА. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай