Ман Юнайтед се спаси на косъм, задава се грандиозен сблъсък

"Червените дяволи" все още имат шанс да спечелят трофей през сезона

Ман Юнайтед се спаси на косъм, задава се грандиозен сблъсък | StandartNews.com

Манчестър Юнайтед все още има шанс да спечели трофей през сезона. "Червените дяволи" треснаха като гост Нотингам Форест 1:0 в 5-ия кръг от ФА Къп.

Единственото попадение отбеляза Каземиро в 89-ата мин.

Юнайтед за пореден път не убеди през сезона, но играчите на Ерик тен Хаг все пак са на 1/4-финалите в най-стария футболен турнир. В мач за влизане в топ 4 на състезание "червените дяволи" ще срещнат големия си враг Ливърпул, пише gol.bg.

Мениджърът на гостите от Манчестър направи 3 промени в състав си, спрямо последния шампионатен двубой на тима.

Антони получава шанс да стартира, след като срещу лондончани бе предпочетен юношата Омари Форсън. Скот Мактоминей и Софиан Амрабат също попаднаха в единайсеторката.

Още в 4-ата мин Юнайтед бе на сантименти от това да открие резултата.

"Червените дяволи" изпълниха заучено положение от корнер. Топката стигна до Антони, а бразилецът стреля, но нацели напречната греда.

В 7-ата минута играчите на Тен Хаг изпуснаха още един шанс да поведат Центриране от дясното крило намери Скот Мактоминей абсолютно непокрит на метри от вратата. Ударът с глава на шотландеца обаче бе избит от Търнър.

В 33-ата мин отново Мактоминей бе замесен в поредното положение пред вратата на Форест. Шотландецът бе намерен в наказателното поле от Далот, но ударът му отново бе отразен от стража на Нотингам.

Втората част изненадващо започна с натиск на домакините от Форест.

Пред Нотингам се откриха няколко шанса, но Онана ги спаси.

След час игра Юнайтед напомни за себе си и създаде нова опасност. Бруно Фернандеш и Антони направиха двойно подаване на границата на наказателното поле. Капитанът на гостите замахна, след което завъртя топката с външен фалц към далечния ъгъл, но ударът му излезе в аут.

Шут на Мурийо от далечна дистанция пък бе спасен от Онана в 76-ата мин.

В 82-ата мин дойде най-чистото положение за Юнайтед. Рашфорд бе намерен на лявото крило. Звездата на "червените дяволи" пое и се зова на стрелкова позиция. Шутът на национала на Англия обаче излезе много в аут.

В последната минута от редовно време Юнайтед стигна до гол. Каземиро засече центриране от фаул. Бразилският халф изпревари своя персонален пазач и чукна кълбото, което се озова в мрежата на Форест. Попадението бе разглеждано дълго от ВАР заради евентуално засада, но все пак реферите решиха, че ситуацията е чиста и голът остана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай