Ман. Сити се върна на второто място в Англия

"Гражданите" разгромиха като гост Астън Вила с 6:1

Ман. Сити се върна на второто място в Англия | StandartNews.com

Английският шампион Манчестър Сити записа 15-ата си победа през сезона във Висшата лига. "Гражданите" отнесоха с 6:1 Астън Вила и то като гост. Рияд Марез откри резултата на „Вила Парк” в 18-ата минута. Шест минути по-късно алжирското крило на Сити вкара втори гол в срещата, а в 28-ата минута Серхио Агуеро оформи класическия резултат за ужас на феновете на „виланите”.

Центриране отдясно на Кевин Де Бройне отдясно бе блестящо оползотворено от Габриел Жезус за край на първото полувреме, а Серхио Агуеро вкара втория си гол в мача, ставайки най-резултатният чужденец, играл във Висшата лига на Англия. Хеттрикът на аржентинеца бе оформен след 81 минути игра, когато отбраната на домакините сбърка при изнасянето на топката, а Рияд Марез пусна за Агуеро, който закова 20-ия си хеттрик в историята на Висшата лига.

Почетният гол за Астън Вила дойде в 91-ата минута, след като Анвар Ел-Гази бе точен от дузпа, след като Илкай Гюндоган извърши нарушение в наказателното поле на Сити.

По този начин тимът на Хосеп Гуардиола се възползва от грешката на Лестър Сити, който загуби с 1:2 от Саутхемптън в събота, и се настани на второто място във временното класиране в елита на Англия с 47 точки. Така Сити продължава да изостава с 14 точки зад убедителния лидер Ливърпул, който е и с мач по-малко след 22-ия кръг на Англия.

Вила, от своя страна, остана в зоната на изпадане, след като е 18-и с 21 точки, но още по-неприятното е визията за игра на отбора, воден от Дийн Смит. В идния кръг Сити приема Кристъл Палас, докато Астън Вила ще гостува на южния бряг за визита на Брайтън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай