Малките "акули" на Черноморец спечелиха Данониада и отиват в Бразилия

Малките "акули" на Черноморец спечелиха Данониада и отиват в Бразилия | StandartNews.com

Бургас. Децата от футболната академия на ПСФК Черноморец-Бургас, родени през 2002-ра година, постигнаха много голям успех. Малките „акули" спечелиха Националния турнир Данониада и се класираха за световните финали на „Купа Данон" в Бразилия през ноември. Купата за шампионите беше връчена от самия Димитър Бербатов, който поздрави победителите, като им пожела да се трудят много занапред и да следват мечтите си.

Успехът за момчетата на треньора Пламен Младенов дойде драматично, след като във финалния двубой губеха с 1:0 от Дунав Русе, но съумяха да реализират пълен обрат и при резултат 2:1, спечелиха тазгодишното издание на турнира. И двете попадения за „акулите" вкара Онур Чолак, който освен това беше избран и за голмайстор на турнира с 5 попадения.

"Посвещавам двата си гола на моя добър приятел Георги Маджаров, който не игра днес заради счупен нос на полуфинала с Черно море. Той е най-добрият ни играч", сподели голмайсторът на турнира Онур Чолак.

Ето какво сподели пък щастливият треньор на победителите Пламен Младенов:

„Искам да благодаря на всички деца за положения труд и себераздаването. Личи си, че сме работили правилно през годините и се видя, че по нищо не отстъпваме на школите на водещите отбори. Нямаме търпение да дойде ноември, за да отидем на финалите в Бразилия".

По пътя към финала, „акулите" преодоляха още отборите на Черно море Варна и Делфините от Варна. Този успех е поредната доза повод за гордост за академията на Черноморец-Бургас, която въпреки трудната ситуация в първия отбор, продължава да работи качествено и да заслужава уважението на водещите школи от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай