"Лудогорец" започва битката с най-големите

"Лудогорец" започва битката с най-големите | StandartNews.com

Вторият поход на "Лудогорец" в най-силния европейски турнир Шампионска лига започва днес. Българският шампион стартира участието си в груповата фаза на надпреварата срещу швейцарския "Базел" на стадион "Санкт Якоб Парк" в 21:45 ч. българско време.

Спортното съоръжение, което ще бъде арена на срещата е категория "4 звезди" - най-високата за стадиони с такъв капацитет - едва 37 500 зрители. Реновиран е през 2008 г. за европейското първенство, домакини на което са Швейцария и Австрия.

Очаква се в Швейцария да има и сериозна българска подкрепа не само от фенове, което ще пътуват специално за мача, а и от родни привърженици от съседните държани - Франция и Германия.

Букмейкърите дават сериозно предимство на домакините, но от българския щаб са на по-различно мнение.

"Базел" е един отбор, който мислим, че е лесно преодолим. Има голяма разлика между предните два мача, които играхме. Отборът е много добре комплектован, има добри футболисти и колектив. Имат и серия от седем поредни победи в първенството. Те директно влизат в груповата фаза и ние ще се опитаме да се възползваме от този момент", заяви треньорът Георги Дерменджиев пред bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай