Лудогорец стопли България

Лудогорец стопли България | StandartNews.com

София. Лудогорец размаза Динамо Загреб с 3:0 пред 10 000 зрители на стадион „Васил Левески". Мачът бе от група В на турнира на Лига Европа. Така тимът от Разград си омъсти за миналогодишната загуба от хърватите в Шампионска лига. 

В герои на разградчани се превърнаха Жунио Кишада (6-ата), Върджил Мисиджан (34-ата) и Светослав Дяков (61-ата).

Мачът започна с натиск на българските шампиони. В шестата минута престижно центриране на Шоко бе отклонено с глава от Марселиньо и Kишада, останал, почти на празна врата, вкара топката за 1:0.

Домакините продължиха с надмощието си и създадоха още някои добри положения за гол, пропуснати от Марселиньо и Мисиджан. В 34-ата минута, след грешка на вратаря на хърватите Зеленика, Мисиджан вкара много красиво попадение за два на нула. След това гостите от Загреб създадоха най-добрите си положения за гол, но Судани и Фернандес бяха спрени от Владо Стоянов, а 20 минути след почивката Светльо Дяков се възползва от нова грешка в хърватската отбрана и с хубав удар направи 3:0. До края на мача Лудогорец продължи да мачка, но пропусна още няколко шансове за гол.

На трибуните нямаше хърватски фенове. Причината за това бяха инцидентите от по-рано в столицата, при които група от около 30 фена на Динамо се сбиха с такива на ЦСКА. В резултат на това полицията задържа някои от тях. Те се оказаха от фракцията Bad Blue Boys, която е една от най-опасните в Европа. Заради този инцидент други фенове от тази фракция забраниха на по-мирните привърженици на хърватите да влязат на стадиона, иначе щели да ги пребият на връщане към Загреб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай