"Лудогорец" помля "Локо" за титлата

"Лудогорец" помля "Локо" за титлата | StandartNews.com

"Лудогорец" написа нова златна страница навръх юбилея си. Тимът от Разград си осигури още по-шумни празненства, след като за четвърти пореден път триумфира с шампионската титла. "Орлите" са единственият клуб с подобно постижение след ЦСКА. И първият, който го е правил след 9 ноември 1989 г. Титлата стана факт, след като "Лудогорец" размаза с 4:1 "Локомотив" (Сф). Така разградчани станаха недостижими за преследвачите с 8 точки преднина два кръга преди края на първенството.

Домакините още от първата минута показаха на гостите си от София, че не ги чака нищо добро. В 32-ата минута Марселиньо даде тон за победата като прати топката в мрежата на Божидар Митрев. Бразилецът посвети попадението си на новите татковци в отбора - Козмин Моци и Владислав Стоянов. 11 минути по-късно гол на Йордан Тодоров бе отменен, след като преди това игра с ръка, а в даденото от Станислав Ставров продължение Кишада покачи на 2:0.

"Червено-черните" не можаха да се опомнят в съблекалнята и веднага след подновяването на играчи получиха нов гол. Кишада взриви трибуните в 49-ата минута, а след това изигра самбата на победата. В 56-ата минута вратарят на "Локо" Божидар Митрев извади топката за четвърти път от мрежата след удар на Мисиджан.

Все пак "Лудогорец" се смили над столичани и те не останаха съвсем капо. Даниел Генов върна един гол в 67-ата минута. Но докато в "Лудогорец" се радваха на шампионското шампанско придружено от песните на Цеца Величкович и Джена, то в "Локо" треперят, защото може да отлетят от тройката, която дава визи за Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай